Blogg

Bjäre Chips

Bjäre Chips

Sedan årsskiftet 2012 producerar Torekows Lilla Chipsfabrik spröda och knapriga chips i Sveriges mest moderna chipsfabrik. Med fokus på svenska, rena råvaror är Bjäre Chips en av Sveriges mest lokalproducerade chips. Råvaran till chipsen, potatisen växer utanför dörren och rapsen kommer från svenska böljande fält. Dessutom innehåller Bjäre Chips olika kryddblandningarna bara naturliga produkter.

Chipsen i Torekows Lilla Chipsfabrik grytfriteras på gammeldags vis, där potatisen först tvättas och sedan skivas med skalet på för att snabbt sänkas ner i sjudande skånsk rapsolja. Och här är det bara en skicklig chipsmästare som har känslan för hur länge chipsen ska friteras. Det handlar om sekunder för att uppnå den perfekta färgen och knaprigheten som bara ett riktigt gott Bjäre Chips ska har.

Spröda chips av potatis och rapsolja från Skåne. Kryddade med naturens smaker.

I Torekows Lilla Chipsfabrik tillverkas Bjäre Chips förmodligen Sveriges mest lokalodlade chips.  Med potatisen växande utanför dörren och raps från svenska fält tillagas Bjäre Chips enligt chipsens originalmetod. Väl inne i fabriken skivas potatisen, med skalet på för smakens skull. De tunna potatisskivorna sänks sedan direkt ner i den heta  svenska rapsoljan för att friteras. Det är här knaprighet och färg avgörs och det kan handla om sekunder. Varje potatissort har sitt eget tidsrecept. Så fort färg och sprödhet är perfekt tas chipsen upp och kryddas med naturens kryddor för att höja smaken till det bästa. 

 

 


Produktjämförelse (0)


Bjäre Cheddar

Bjäre Cheddar

Bjäre Chips Cheddar Knaprigt, sprött och med en fin smak av den klassiska osten cheddar. E..

25 kr

Bjäre Chips Varsamt Saltade

Bjäre Chips Varsamt Saltade

 Bjäre Chips Varsamt SaltadePotatis, rapsolja, salt och inget annat!Ingredienser: Potatis, raps..

25 kr

Bjäre Dill & Gräddfil

Bjäre Dill & Gräddfil

 Bjäre chips Dill & Gräddfil Skånsk potatis, svensk rapsolja kryddade med svenska..

25 kr

Bjäre Gräddfil & Lök

Bjäre Gräddfil & Lök

Bjäre Chips Gräddfil & LökPotatis och rapsolja kryddade med chipsälskarnas favoritkryd..

25 kr

Visar 1 till 4 av 4 ( 1 sidor )