Blogg

Omnom

Omnom

Omnom Chocolate Reykjavik

 

Från Island kommer Omnom, vars unika moderna design och nyskapande chokladhantverk rönt dem uppmärksamhet och framgångar i hela världen. Med fokus på de bästa råvarorna och en vilja att skapa unika produkter har Omnom blivit ett av världens mest spännande varumärken just nu. Deras senaste produkt visar återigen på nyskapande och nyfikenhet – en choklad gjord på kaffebönor! 

Redan första gången man lägger ögonen på en chokladkaka från Omnom fångas man av den minst sagt iögonfallande designen. Färgstarka bakgrunder fyllda av nordiska djur och mytologiska varelser som ser ut att vara skapade genom origami låter betraktaren veta att innehållet både omfamnar sitt arv och tar sikte på framtiden. Island finns hela tiden närvarande, när man öppnar förpackningen uppenbarar sig ett litet snötäckt berg som påminnelse om platsen där chokladen skapas.

 

Omnoms choklad görs på hantverksmässigt vis i liten skala på utvalda ekologiska kakaobönor från Karibien, Sydamerika, Asien och Afrika. Utifrån en nordisk smaktradition med fokus på rena smaker och de finaste råvarorna skapar Omnom en helt egen smakvärld med en mängd olika aromer som sträcker sig från röda bär, smörkola och färska örter till tobak, läder, lakrits och rök. Serien innehåller förutom mörka chokladkakor med kakao från Papua Nya Guinea och Madagaskar bl.a. mjölkchoklad med isländsk mjölk, karamelliserad vit choklad och den isländska klassiska blandningen av lakrits och choklad, som i Omnoms tappning får sällskap av havssalt från de djupa atlantfjordarna.

Det här är inte bara choklad – det är Omnom. 

 


Det finns inga varumärken att visa.