Blogg

Ragusa

Ragusa

Upptäckten av RAGUSA går tillbaka till år 1942, en tid då råvaror såsom kakao var en bristvara . Camille Bloch använde en massa malda hasselnötterna och hela hasselnötter för att fylla en chokladkaka. Chokladen hälldes sedan i successiva skikt och skars sedan till rektangulära stänger (den ursprungliga formen av Ragusa). När han skulle välja ett namn för sin nya produkt, Camille Bloch påmindes staden Ragusa, numera Dubrovnik i Kroatien, som han en gång hade besökt på semester. Han bestämde sig för att anta detta namn eftersom han fann det glädjande att Ragusa var kompatibelt med alla de nationella språken. Idag så besitter RAGUSA fortfarande alla sina ursprungliga egenskaper: samma recept, samma förfarande för tillverkning av med traditionell konfektyrkvalitet och, naturligtvis, samma rektangulära form.

 





Produktjämförelse (0)


Ragusa Blond Caramélisé

Ragusa Blond Caramélisé

Vit schweizisk choklad med karamelliserat mjölkpulver, tryffel och hela hasselnötter. Ingredi..

35 kr

Ragusa Classique

Ragusa Classique

Chokladöverdragen pralinfyllning med hela hasselnötter. Schweizisk choklad. Ingredienser:Soker..

35 kr

Ragusa Classique 400gr

Ragusa Classique 400gr

Den klassiska produkten i RAGUSA sortimentet med en slät pralin fyllning, hela hasselnötter och den ..

99 kr

Ragusa Noir 60%

Ragusa Noir 60%

Mörk schweizisk choklad med tryffelfyllning och hela hasselnötter. Ingredienser: socker, hass..

35 kr

Visar 1 till 4 av 4 ( 1 sidor )