Historien om Kallari började 1997 då de fick idén att producera chokladen själva med den egenodlade kakaon. Den numera avlidna välkända chocolatieren Robert Steinberg fick kontakt med chokladkooperativet då han fått upp ögonen för kakaons höga kvalitet. De arbetade nära ihop och han skapade ett recept för kooperativet som följer chokladtraditionerna från Belgien och Schweiz. Receptet i fråga är det som de idag kallar Kallari Sacha 75 % (Robert´s Recipe). Sedan dess har de utvecklat egna recept och förbättrat kvalitet på både kakao, choklad och levnadsstandarden bland kooperativets medlemmar. Kallari har på senare år vunnit flertalet priser världen över för sin choklad.

Kallari är choklad som är stolt över var den kommer ifrån. Den skapas – från ekologiskt odlad böna till hantverksmässigt tillverkad chokladkaka – av Kichwafolket i Amazonas, i Ecuadors regnskog. Där kultiveras den ädla Nacional-kakaon i harmoni med naturen på samma sätt som man gjort i århundraden. Den flerfaldigt prisbelönta chokladen produceras av ett kooperativ som ser till att vinsten bidrar till att hålla både regnskogen och Kichwafolkets egen kultur levande.

Slut i lager
49.00 kr